Vliv negativní reklamy na nákupní chování spotřebitele - Müllerová, Veronika (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem negativní reklamy na nákupní chování spotřebitele. Jejím cílem je zhodnotit působení negativní reklamy na nákupní chování spotřebitele a porovnat, zda se liší reakce českého a amerického spotřebitele na takovou reklamu. Předpokládá se, že americký spotřebitel je sebevědomější, s čímž souvisí také větší rozhodnost a výraznější reakce. Úvodní část práce se věnuje vymezení pojmu reklama, spotřebitel a spotřební chování. Následuje představení určitých vybraných charakteristik spotřebitele českého i amerického a také představení reklam a událostí, které byly součástí dotazníkového šetření. V praktické části práce jsem pomocí dat získaných výzkumem porovnávala, jak se vliv konkrétních negativních reklam obsahujících kontroverzní prvky liší ve svém působení na spotřebitele českého a amerického.