Vliv negativní reklamy na nákupní chování spotřebitele - Müllerová, Veronika; Filipová, Alena, 1965-; Zeman, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem negativní reklamy na nákupní chování spotřebitele. Jejím cílem je zhodnotit působení negativní reklamy na nákupní chování spotřebitele a porovnat, zda se liší reakce českého a amerického spotřebitele na takovou reklamu. Předpokládá se, že americký spotřebitel je sebevědomější, s čímž souvisí také větší rozhodnost a výraznější reakce. Úvodní část práce se věnuje vymezení pojmu reklama, spotřebitel a spotřební chování. Následuje představení určitých vybraných charakteristik spotřebitele českého i amerického a také představení reklam a událostí, které byly součástí dotazníkového šetření. V praktické části práce jsem pomocí dat získaných výzkumem porovnávala, jak se vliv konkrétních negativních reklam obsahujících kontroverzní prvky liší ve svém působení na spotřebitele českého a amerického.
Vedoucí práce: Alena Filipová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses