Pěstounská péče - Zvoníčková, Kristýna (2019)
Bakalářská práce je zaměřená na problematiku pěstounské péče v České republice. Začátek teoretické části je věnován pojmům souvisejících s touto formou náhradní rodinné péče, charakteristice pěstounské péče a pěstounské péči na přechodnou dobu, dávkám pěstounské péče, procesu zprostředkování a dalším souvisejícím tématům v této oblasti. Část práce je zaměřená i na alternativní formy ústavní péče, fond ohrožených dětí a Klokánek. Praktická část je věnována rozhovoru s pěstounkami a osobami v pěstounské péči, dotazníku na téma pěstounská péče a poslední část tvoří otázky týkající se Klokánku v Teplicích a jejich analýza.