Rozdíly motivace dobrovolníků ve sportu při opakovaném dobrovolnictví - Mečířová, Alena (2019)
Bakalářská práce se zabývá motivací dobrovolníků na sportovních událostech a jejich změnou motivace se zvyšujícím se počtem dobrovolnických zkušeností. Cílem práce je zjistit, zda se motivace začínajících a dlouhodobých dobrovolníků na extrémních překážkových závodech v České republice odlišuje a jakým způsobem se postupem dobrovolnických událostí mění. Výzkum byl proveden pomocí dotazníků mezi dobrovolníky na extrémních překážkových závodech z České republiky. Pro porovnání hodnot sloužily kontingenční tabulky, pro zjištění vzájemného vztahu dvou hodnot byla použita korelační analýza. Bakalářská práce statisticky nepotvrdila, že by mezi dobrovolnickou motivací a počtem dobrovolnických zkušeností existoval závislý vztah. Nadpoloviční vzorek dlouhodobých dobrovolníků však v sekci otevřených otázek uvedl, že se jejich motivace s počtem dobrovolnických zkušeností změnila.