Rozdíly motivace dobrovolníků ve sportu při opakovaném dobrovolnictví - Mečířová, Alena; Tripes, Stanislav; Chalupský, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Bakalářská práce se zabývá motivací dobrovolníků na sportovních událostech a jejich změnou motivace se zvyšujícím se počtem dobrovolnických zkušeností. Cílem práce je zjistit, zda se motivace začínajících a dlouhodobých dobrovolníků na extrémních překážkových závodech v České republice odlišuje a jakým způsobem se postupem dobrovolnických událostí mění. Výzkum byl proveden pomocí dotazníků mezi dobrovolníky na extrémních překážkových závodech z České republiky. Pro porovnání hodnot sloužily kontingenční tabulky, pro zjištění vzájemného vztahu dvou hodnot byla použita korelační analýza. Bakalářská práce statisticky nepotvrdila, že by mezi dobrovolnickou motivací a počtem dobrovolnických zkušeností existoval závislý vztah. Nadpoloviční vzorek dlouhodobých dobrovolníků však v sekci otevřených otázek uvedl, že se jejich motivace s počtem dobrovolnických zkušeností změnila.
Vedoucí práce: Stanislav Tripes
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: sportovní akce; dobrovolníci; motivace; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; sport events; volunteers; motivation (psychology); bachelor's theses