Analýza cestovního ruchu v turistická oblast Plzeňsko - Levorová, Eva (2019)
Bakalářská práce se zabývá analýzou turistické oblasti Plzeňsko. Cílem práce je zhodnotit současný stav cestovního ruchu a perspektivy budoucího rozvoje. V teoretické části jsou vymezené základní pojmy jako cestovní ruch, destinace cestovního ruchu, destinační management a marketing. Dále je charakterizována primární a sekundární nabídka. Na jedné straně jsou popsány veškeré formy atraktivit, druhá zmiňovaná představuje detailní výčet ubytovacích, stravovacích, dopravních a informačních služeb. Následující kapitola se důkladně věnuje analýze nabídky a poptávky. V praktické části je vytvořena SWOT analýza, která určuje silné a slabé stránky destinace a její příležitosti a hrozby. Dále je proveden kvalitativní marketingový výzkum na základě třech řízených rozhovorů v institucích ovlivňující cestovní ruch na Plzeňsku a jsou navrhnuty určité změny, které by podpořily cestovní ruch v oblasti do budoucna.