Analýza cestovního ruchu v turistická oblast Plzeňsko - Levorová, Eva; Vaníček, Jiří, 1944-; Chaloupková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Bakalářská práce se zabývá analýzou turistické oblasti Plzeňsko. Cílem práce je zhodnotit současný stav cestovního ruchu a perspektivy budoucího rozvoje. V teoretické části jsou vymezené základní pojmy jako cestovní ruch, destinace cestovního ruchu, destinační management a marketing. Dále je charakterizována primární a sekundární nabídka. Na jedné straně jsou popsány veškeré formy atraktivit, druhá zmiňovaná představuje detailní výčet ubytovacích, stravovacích, dopravních a informačních služeb. Následující kapitola se důkladně věnuje analýze nabídky a poptávky. V praktické části je vytvořena SWOT analýza, která určuje silné a slabé stránky destinace a její příležitosti a hrozby. Dále je proveden kvalitativní marketingový výzkum na základě třech řízených rozhovorů v institucích ovlivňující cestovní ruch na Plzeňsku a jsou navrhnuty určité změny, které by podpořily cestovní ruch v oblasti do budoucna.
Vedoucí práce: Jiří Vaníček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses