Význam přehradních nádrží a jejich ekonomické aspekty - Rulík, Tadeáš (2019)
Hlavním cílem této práce je vytvořit schéma propojující různé ekonomické aspekty přehradních nádrží za účelem snazšího porozumění jejich fungování a hodnocení jejich ekonomického dopadu. První část se zaměřuje na seznámení s významem přehrad a jejich funkcemi, v druhé části jsou popsány výzvy, kterým přehrady mohou čelit a třetí část je zaměřená na aplikaci mnou vytvořeného schématu na konkrétní případy přehradních nádrží z České republiky i ze světa za účelem zhodnocení jejich ekonomického vlivu.