Čerpání dotací v rámci programu EU LIFE v ČR jako součást podpory podnikání v porovnání s výsledky vybraných zemí EU - Kupcová, Barbora; Müller, Štěpán, 1945-; Pistulka, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato diplomová práce se věnuje unijnímu programu LIFE, konkrétně zkoumá využívání tohoto finančního nástroje českými subjekty. Cílem práce je tedy blíže zmapovat současnou situaci čerpání disponibilních finančních prostředků s důrazem na identifikaci možných důvodů nedostatečného zájmu ze strany českých subjektů a porovnání tohoto stavu s vybranými zeměmi EU. První kapitola se zaobírá obecným vymezením pojmu životního prostředí a s tím související environmentální politiky a možnostmi jejího financování. Druhá kapitola seznamuje čtenáře s programem LIFE obecně a s ohledem na jeho fungování v České republice. Závěrečná kapitola nahlíží na současnou situaci programu LIFE v praxi, a to prostřednictvím empirického výzkumu kombinujícího kvantitativní a kvalitativní metody. Jeho kvantitativní část spočívá v provedení komparativní analýzy vycházející z veřejně dostupných statistických dat, na kterou navazuje dotazníkové šetření s českými žadateli. Kvalitativní výzkum je následně opřen o řízené rozhovory se zástupci Národního kontaktního místa pro program LIFE v ČR a technickými monitory vybraných zemí.
Vedoucí práce: Štěpán Müller
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses