Rozšíření pro BlueJ++ na příkladu editoru dokumentačních komentářů - Jonák, Martin (2019)
Tato práce si klade za hlavní cíl vytvořit editor dokumentačních komentářů pro jazyk Java. Tento editor je spustitelný samostatně, ale je možné ho integrovat do vývojového prostředí BlueJ.První teoretická část se zabývá tvorbou dokumentace softwaru. Tato část popisuje základní druhy softwarové dokumentace a později se podrobněji zaměří na dokumentaci zdrojového kódu.Druhá teoretická část se zaměřuje na oblast generátorů dokumentace a dokumentačních komentářů. Zvláštní pozornost je věnována prostředí jazyka Java a jeho generátoru dokumentace Javadoc. Práce popisuje možnosti úprav funkcionality nástroje Javadoc pomocí vlastních doplňků. Závěr teoretické části je věnován vývoji doplňků do vývojového prostředí BlueJ. Tato část se věnuje možnostem úprav programu pomocí vývoje externích doplňků. Bez nutnosti přímých zásahů do zdrojového kódu samotného prostředí BlueJ. Praktické část práce se soustředí na vývoj editoru dokumentačních komentářů. Závěr práce obsahuje podrobný manuál k použití vytvořeného nástroje.Vytvořená aplikace by měla usnadnit práci s dokumentačními komentáři. A rozšířit možnosti vývojového prostředí BlueJ.