Zhodnocení infrastruktury nutné pro moderní pěší trasu - Krajčová, Jana; Jarolímková, Liběna; Havelka, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Bakalářská práce se věnuje zhodnocení připravenosti infrastruktury na dolním úseku Stezky podél Lužnice na budoucí certifikaci trasy podle evropské certifikační normy Leading Quality Trails – Best of Europe. Pozornost je věnována především ubytovacím a stravovacím zařízením a dopravní dostupnosti trasy. Cílem práce je především popsat současnou situaci na stezce a podle toho posoudit, zda současná infrastruktura splňuje jednotlivá kritéria certifikace. V úsecích trasy, kde kritéria z různých důvodů splněna nejsou, jsou navrhovány možnosti řešení situace.V teoretické části je pro popsání vývoje turistiky a turistického značení použita metoda literární rešerše. V praktické části je použita především metoda analýzy jednotlivých zařízení a vlastní zkoumání v terénu. U některých klíčových bodů certifikace je stav v České republice porovnáván se situací v Německu. Osobní pohovory s majiteli jednotlivých zařízení jsou využity pro zjištění jejich zájmu být součástí certifikace. Ze závěru práce plyne, že v současném stavu by stezka certifikována být nemohla. Hlavní překážkou je nedostatečná dopravní dostupnost trasy a naprostá absence poskytování přepravy zavazadel po trase.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses