Jihokorejský hudební průmysl - Nguyen, Phuong Anh; De Castro, Tereza; Hasík, Gabriel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Korejský pop (zkráceně K-pop) se stává každodenním hudebním žánrem ve světě. V posledních letech byl často tématem jak v korejských médiích tak v zahraničních. Věnují mu pozornost novinové články, televize, hudební kritici, internet nebo časopisy. Cílem této bakalářské práce je zhodnotit a posoudit vliv jihokorejského hudebního průmyslu na Jižní Koreu a její ekonomiku, ale také na svět. Příčiny rostoucí popularity K-popu a způsoby, kterými korejská vláda podporuje K-pop budou popsány. Navíc bude zanalyzován export a import K-popu a podíl K-popu na celkovém exportu Jižní Koreje.
Vedoucí práce: Tereza De Castro
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses