Módní blogy jako platforma pro marketingovou komunikaci : případová studie - Fišerová, Anna; Šimůnek, Michal, 1976-; Šimůnková, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Cílem bakalářské práce je na vybraných případech instagramových účtů identifikovat a popsat marketingové nástroje, které jsou používány českými influencery. Teoretická část se zaměřuje na moderní přístupy marketingu, které bávají spjatá s online světem. Dále je pozornost věnována blogosféře, jsou zmíněny typy blogů, formy spolupráce a přechod od blogů k sociálním sítím. Následně jsou popsány konkrétní sociální sítě (zejména Instagram). Empirická část je věnována obsahové analýze vybraných příspěvků na Instagramu, které během zvoleného období zveřejnily dvě české influencerky. Pozornost je věnována také historii jejich působení, spolupracím a podobně.
Vedoucí práce: Michal Šimůnek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: internetový marketing; blogy; móda; Instagram; sociální sítě; product placement; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; Internet marketing; blogs; fashion; Instagram; social networks; product placement; bachelor's theses