Automatizace testování platformy SAP ve společnosti Škoda Auto - Bárta, Jan; Doležel, Michal; Vencovský, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Tato diplomová práce se zabývá tématem zavedení automatizace testování platformy SAP.První část práce je věnována teorii testování, přičemž jsou v rámci ní popsány rozdíly mezimanuálním a automatizovaným testováním. Dále jsou v diplomové práci definovány oblastiautomatizace testování spolu s faktory ovlivňujícími zavedení automatizace testování.V závěru první části jsou popsány náklady na zavedení automatizace testovánía prezentována doporučení k udržitelnosti automatizovaných testů. Druhá část práceposkytuje základní informace o platformě SAP a jejím testování, včetně testovacíchnástrojů. V rámci třetí části práce je proveden návrh Metody pro zavedení automatizacetestů platformy SAP (MZAT), a dále je také provedena analýza aktuální situace v oblastitestování softwaru ve společnosti Škoda Auto. Závěrečná část práce se věnuje ověřenía aplikaci nově vytvořené metody v rámci projektu zavedení automatizace testování vespolečnosti Škoda Auto.
Vedoucí práce: Michal Doležel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses