Finanční analýza MASO WEST s. r. o. - Nguyen, Quoc Khanh; Menzl, Vojtěch; Staňková, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Tato bakalářské práce se zabývá finanční analýzou společnosti MASO WEST, spol. s r. o. Cílem je nezávisle zhodnotit finanční zdraví vybrané firmy během let 2013-2017 za využití metod a principů známých ve finanční analýze z informací dohledatelných z veřejných dostupných zdrojů.Práce je rozčleněna na dvě části, jimiž jsou část metodická a část analytická. První část je věnována metodice, která definuje finanční analýzu jako takovou, její postupy, ukazatele a modely. V následující části je představena vybraná společnost a dochází k aplikaci zmíněných ukazatelů. Mimo jiné bude provedena také horizontální a vertikální analýza, srovnání s konkurenčními firmami v odvětví či zhodnocení finančního zdraví zvolené společnosti za užití bankrotních a bonitních modelů.
Vedoucí práce: Vojtěch Menzl
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses