Analýza výchozích podmínek České republiky pro plnění cílů Agendy 2030 pro udržitelný rozvoj v porovnání s Evropskou unií k roku 2016 - Kubíčková, Iveta; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Bednář, Milan, 1991-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2019)
Diplomová práce poskytuje podrobnou analýzu výchozích podmínek České republiky pro plnění 17 cílů stanovených Agendou 2030 udržitelného rozvoje v porovnání s Evropskou unií. Teoretická část práce se věnuje vymezení základních pojmů týkajících se problematiky udržitelného rozvoje včetně historického vývoje obsahujícího nejdůležitější mezinárodní dokumenty a úmluvy, které Agendě 2030 předcházely. Primární důraz je zde kladen na představení samotné Agendy 2030 a jejích jednotlivých cílů. Praktická část je zaměřena na analýzu plnění jednotlivých cílů, která je provedena na základě vyhodnocení různorodých indikátorů v porovnání se státy Evropské unie. Výsledkem komplexního zhodnocení plnění jednotlivých cílů je SWOT analýza, jenž slouží jako simplifikovaný přehled oblastí, kterým by Česká republika měla věnovat zvýšenou pozornost.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses