Optimalizace podnikových procesů v oblasti řízení projektů - Meloun, Jaroslav; Chlapek, Dušan; Kučera, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Diplomová práce se zabývá optimalizací procesů projektového řízení společnosti poskytující poradenství v oblasti informačních technologií a managementu. Hlavním cílem diplomové práce je navržení optimalizace podnikových procesů v oblasti řízení projektů. Hlavní cíl práce se dělí na tři dílčí cíle.Nejdříve je analyzována společnost a její vybrané procesy týkající se projektového řízení. Toho je dosaženo analýzou veřejně dostupných zdrojů o společnosti a firemní dokumentace a současně konzultacemi se zástupcem organizace.Následně je navržena optimalizace analyzovaných procesů pomocí metody Potenciálu zlepšení, kde jsou identifikovány procesy a jejich klíčové aktivity a následně stanoveny mimo jiné jejich priority. Pro klíčové aktivity je následně zjištěn současný a žádoucí stav. Tím jsou identifikovány limity, které je třeba odstranit pro dosažení budoucího stavu. Poté jsou navrženy opatření pro odstranění identifikovaných limitů a jsou rozděleny do tří skupin: úprava metodiky, drobné změny v metodice a projekt Úprava aplikace na záznam rizik a problémů.Současně je naplánována realizace navrženého opatření pro optimalizaci procesů, čehož je dosaženo naplánováním navrhovaného opatření jako projektu, případně jako drobných změn procesů a metodiky.
Vedoucí práce: Dušan Chlapek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses