Systém QAD a jeho podpora Industry 4.0 - Šrubař, Jan (2019)
Tématem diplomové práce je „Podpora Industry 4.0 systémem QAD“. Hlavním cílem diplomové práce je provést šetření, jehož výsledkem bude jasná odpověď na otázku, zda je systém QAD ERP 4.0. Pro tento cíl je navržena metodika hodnocení podpory Industry 4.0 ERP systémy.Práce se nejprve věnuje představení vizí a myšlenek Industry 4.0 a dále pak představuje, jaké technologické požadavky má továrna budoucnosti. Následně definuje ERP 4.0 a popisuje funkcionalitu, která je od ERP systémů vyžadována, aby mohly podporovat Industry 4.0. V praktické části je navržena metodika pro hodnocení ERP systémů a následuje její aplikace na systém QAD. Výstupem je informace o tom, zda je systém QAD ERP 4.0 a do jaké míry podporuje potřeby Industry 4.0. Vytvořenou metodiku lze aplikovat na libovolný ERP systém a lze tak zjistit míru jeho podpory Industry 4.0.