Preference spotřebitelů mléčných výrobků prodávaných na farmářských trzích ve vybrané oblasti - Jelínková, Iveta (2020)
Diplomová práce se zabývá vyhodnocením preferencemi zákazníků, kteří nakupují na farmářských trzích ve vybrané oblasti domácí mléčné produkty. Cílem práce je získat informace o hlavních motivačních faktorech zákazníků nakupujících mléčné produkty na farmářských trzích v táborském okrese a potvrzení nebo vyvrácení stanovených hypotéz. Pro naplnění cíle je využito především dotazníkové šetření. Na základě výsledků tohoto šetření jsou výsledky zhodnoceny pomocí statistických metod. Získané výsledky jsou následně předány majitelce malého hospodářství jako podklad pro zacílení prodejů. Výsledky jsou plně využitelné pro potřeby managementu.