Prístup Austrálie a Nového Zélandu k regionalismu - Oravcová, Kristína (2019)
Bakalárska práca sa zaoberá prístupom Austrálie a Nového Zélandu k regionalizmu v ázijsko-pacifickom regióne. Cieľom bakalárskej práce je zistiť, ako komoditná a teritoriálna štruktúra novozélandského a austrálskeho obchodu formuje prístup týchto krajín k uzatváraniu bilaterálnych či multilaterálnych zmlúv, porovnať spoluprácu v zoskupení ASEAN s členstvom v regionálnom fóre APEC a celkovo zhodnotiť hlavný smer austrálskeho a novozélandského regionalizmu. V súlade so stanoveným cieľom práce bola určená nasledujúca výskumná otázka: Stotožňuje sa myšlienka regionalizmu Austrálie a Nového Zélandu s ázijským regiónom a v čom spočíva výrazná snaha týchto krajín o prehlbovanie integrácií v ázijsko-pacifickom regióne?