Studie proveditelnosti - rozšíření skladovací plochy ACO Stavební prvky, s.r.o. - Vampola, Aleš (2019)
Diplomová práce si klade za cíl formou studie proveditelnosti zhodnotit ekonomickou efektivnost a dlouhodobou udržitelnost projektu Rozšíření skladovací plochy ACO Stavební prvky, s.r.o. Studie vychází především z tržní analýzy. V teoretické části jsou shrnuty jednotlivé metodiky, které tvoří východisko pro praktické zpracování studie. V praktické části, za aplikace teoretických poznatků, se posuzuje realizovatelnost projektu z technicko-ekonomického hlediska a jeho celková smysluplnost. Studie proveditelnosti prokázala, že je projekt realizovatelný. Výsledek přináší potřebná data, která slouží vedení společnosti jako hlavní zdroj informací pro konečné rozhodnutí o investičním záměru. Získané údaje (zejména informace týkající se trhu a okolí podniku) lze použít a vyhodnotit také v rámci jiných projektů.