Aplikace pro podporu výběru nástrojů pro automatizaci funkčních testů - Koudelka, Ondřej (2019)
Hlavními cíli této je navrhnout kritéria a postup hodnocení nástrojů pro automatizaci funkčního testování, vyvinout aplikaci pro podporu rozhodování ve výběru nástroje pro automatizaci funkčních testů dle navržených kritérií a vybrat nástroj pro automatizované testování pro konkrétní projekt. V teoretické části práce je popisována oblast testování se zaměřením na proces automatizovaného testování, v rámci kterého jsou identifikovány poznatky, jež jsou při výběru nástroje relevantní.V praktické části jsou na základě poznatků v teoretické části navrženy kritéria pro hodnocení nástrojů, a dále je navržen postup pro výběr nejvhodnějšího nástroje pro konkrétní projekt. Tento postup je dále implementován do aplikace, která umožňuje výběr nástroje podle specifikovaných kritérií. Použitelnost aplikace je nakonec ověřena na reálném projektu.