Komparace paušálních výdajů při zdaňování příjmů fyzických osob ve vybraných zemích EU - Vladyka, Daniel; Marková, Hana, 1950-; Vybíral, Roman; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Práce je obecně zaměřena na popis problematiky paušálních výdajů v České republice, jejím vývojem, výhodami, nevýhodami a následnou komparací s ostatními vybranými státy Evropské unie. První část práce je věnována popisu paušálních výdajů v České republice. V této části je také zmíněn historický vývoj, výhody, nevýhody, možnosti uplatnění, přechodu mezi paušálními a skutečnými výdaji a budoucí vývoj paušálních výdajů. Druhá část práce je věnována stručnému popisu právních struktur Slovenska, Polska a Rakouska. Dále je v této části také stručně popsán systém paušálních výdajů v těchto státech. Třetí část práce je věnována judikatuře. Převážně je použita judikatura Nejvyššího správního soudu, avšak v jednom případě bylo využito i usnesení Ústavního soudu. Ve čtvrté, poslední části jsou nastíněny příklady pro možnost komparace výsledků. Příklady jsou pouze modelové.
Vedoucí práce: Hana Marková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses