Národně-kulturní porovnání generací X a Y v ČR a vliv na marketingový mix - Poborský, Patrick; Čejka, Pavel; Dvořák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Tato diplomová práce je zaměřena na sledování kulturních odlišností vyskytujících se mezi generacemi X a Y v České republice. Cílem práce je prostřednictvím kvantitativního výzkumu těchto dvou generací za pomoci vhodně zvoleného modelu kulturních dimenzí potvrdit předpoklady o existenci kulturních rozdílů mezi těmito generacemi, jejich bližší charakteristika a aplikace na marketingový mix. Práce předkládá teoretické poznatky o fenoménu kultury, kultuře generací, propojení kultury s oblastí marketingu a kritické porovnání vybraných modelů kulturníchdimenzí. Výzkum provedený za pomoci zvoleného Hofstedova modelu kulturních dimenzí identifikuje a specifikuje kulturní rozdíly generací, které jsou v závěrečných částech práce diskutovány v rámci současného stavu poznání a rovněž, ve formě doporučení, aplikovány na proces přípravy marketingového mixu pro tyto generace.
Vedoucí práce: Pavel Čejka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: generace Y; generační rozdíly; spotřebitelské chování; marketingová komunikace; Česko; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; generation Y; generational differences; consumer behavior; communication in marketing; Czechia; master's theses