Hospodářské dopady testování kosmetických produktů na zvířatech v kosmetickém průmyslu v České republice v roce 2018 - Nguyenová, Tai Linh; Barák, Vladimír; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2019)
Cílem bakalářské práce je analyzovat spotřebitelské preference v závislosti na endogenních a exogenních faktorech na trhu kosmetických produktů s akcentem na testování na zvířatech a šetrnost vůči životnímu prostředí. V teoretické části jsou rozebrány různé pohledy na preference. Hlavním hlediskem je Beckerův koncept stabilních preferencí. Dalšími oblastmi, které jsou obsaženy v teoretické části, jsou poptávka a nabídka, společenská odpovědnost firem, a nakonec udržitelný rozvoj. Praktická část se zaměřuje hlouběji tématem testování na zvířatech s důrazem na kosmetický průmysl. V empirickém segmentu práce je testována hypotéza založena na předpokladu, že spotřebitelé jsou ochotni si připlatit za netestované produkty. Práce ukazuje, že se pohled spotřebitelů postupně mění a důležitým faktorem při výběru zboží je stále více sociální (morální) aspekt. Pro spotřebitele tedy není nejdůležitějším faktorem cena.
Vedoucí práce: Vladimír Barák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses