Aplikace na konverzi mezi různými způsoby reprezentace statistických dat ve formátu CSV - Havlík, Martin (2019)
Práce se zabývá transformací dat mezi různými způsoby reprezentace statistických dat ve formátu CSV. Práce má dva cíle.Prvním cílem je porovnat různé přístupy k publikaci statistických dat, s důrazem na porovnání publikace statistických dat ve formátu CSV s jinými přístupy k publikaci těchto dat. Pro dosažení cíle se identifikovaly skupiny uživatelů statistických dat podle analogie společných vlastností uživatelů popsaných ve zdrojích informací k této práci. Tyto skupiny se na základě syntézy jejich vlastností zakreslily do matice. Dále došlo k identifikaci vhodných formátů pro publikaci statistických dat. Na tyto formáty se aplikovala komparace na základě definovaných kritérií vzniklých analýzou skupin uživatelů. Tím došlo k ohodnocení formátů. Formáty se pak na základě ohodnocení promítly do vytvořené matice uživatelů statistických dat. Na základě čehož lze zjistit, pro jakou kategorii uživatelů se hodí, jaký formát. Druhým cílem je navrhnout a implementovat aplikaci na konverzi mezi různými způsoby reprezentace statistických dat ve formátu CSV. Pro dosažení cíle bylo nutné analyzovat datovou strukturu statistických dat ve formátu CSV a identifikovat požadavky na aplikaci. Poté byl na základě zjištěných informací vytvořen návrh aplikace. Nakonec došlo k implementaci návrhu a otestování aplikace. Výsledkem práce je kategorizace formátů na základě skupin uživatelů statických dat a funkční modulární aplikace, umožňující transformaci dat z jednoho způsobu reprezentace statistických dat ve formátu CSV do jiného. Do této aplikace lze dodatečně přidávat další moduly pro práci s formáty.