Vývoj mobilní aplikace pro platformu Android - Staňková, Tereza; Palovská, Helena, 1959-; Vojíř, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Zapomenout na slib a neinformovat blízkou osobu o důležité změně naší geografické polohy (například bezpečném příchodu domů) je v dnešní uspěchané době velice snadné. Taková zapomnětlivost ale může vést k negativním emocím, jako je strach či hněv. Cílem této práce je vytvoření mobilní aplikace Hlídáček, která uživateli umožní automatické odeslání SMS zprávy po příchodu na určité místo či odchodu z něj díky metodě zónového monitorování. Jako doplňující funkce aplikace je uživateli umožněno vypnout či zapnout zvuk či Wi-Fi připojení v závislosti na jeho poloze. Zpracování práce je založeno na metodě výzkumu typu návrh. Pro analýzu již existujících podobných aplikací byla použita metoda systematické analýzy literatury (z angl. Systematic Literature Review). Nejprve byly stanoveny funkční požadavky aplikace, dále byla navrhnuta databáze aplikace. Balsamiq umožnil tvorbu wireframů a následně byl vytvořen design aplikace. Aplikace je vyvinuta pro platformu Android v jazyce Java s použitím Android Studia. Pro tvorbu databáze byla využita knihovna Room. Pro zónové monitorování a hledání míst aplikace využívá Places API a Maps SDK for Android od Google. Aplikace byla testována průběžně na emulátorech dostupných v Android Studiu a ve finální fázi i na reálných zařízeních. Hlídáček plní všechny funkce stanovené ve funkčních požadavcích. Příloha práce obsahuje příručku pro uživatele aplikace.
Vedoucí práce: Helena Palovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses