React Native : Praktická využitelnost pro multiplatformní vývoj - Menda, Jakub; Hradil, Jiří; Vojíř, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Cílem této práce je posouzení využitelnosti aktuální verze knihovny React Native v současné praxi vývoje mobilních aplikací, a to především z hlediska její univerzality pro vývoj na obou hlavních mobilních platformách. Za tímto účelem bude součástí této práce vývoj modelové mobilní aplikace, na jejíchž částech budou popisovány problémy, specifika a odlišnosti vývoje pro Android a pro iOS právě za pomoci této knihovny.V teoretické části budou nastíněny základní principy nativního mobilního vývoje, naproti nimž budou představeny moderní alternativy nativního vývoje, jejich výhody i nevýhody a současný trend na trhu. Následně bude do tohoto kontextu zasazena knihovna React Native, bude popsán způsob fungování i základní principy vývoje s knihovnami React a React Native.V praktické části práce bude představena vyvíjená aplikace spolu se základním přehledem konkurenčních aplikací. Bude odůvodněn výběr nástrojů pro její vývoj, především bude ale praktická část věnována popisu a následnému zhodnocení problémů vzniklých při vývoji, se zaměřením na rozdíly způsobené vývojem pro různé platformy. Cílem bude následné zhodnocení úspěšnosti projektu a potenciálu React Native jako nástroje pro multiplatformní vývoj.
Vedoucí práce: Jiří Hradil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses