Sociální zabezpečení ve Finsku a v České republice - Jandačová, Natálie; Chvátalová, Iva; Brožová, Sandra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Bakalářská práce se zabývá sociálním zabezpečením České republiky a Finska. Práce je členěna do čtyř kapitol. Úvodní kapitola vymezuje stěžejní pojmy pro oblast sociálního zabezpečení, objasňuje principy shodně zastávané v obou zemích a pojednává o společných pramenech práva mezinárodního a práva EU. Dále se věnuje vysvětlení problematiky financování systémů sociálního zabezpečení. V následujících dvou kapitolách se přistupuje k rozboru pojistných i nepojistných systémů obou zemí. Poslední čtvrtá kapitola se zabývá vzájemnou komparací, zachycením společných rysů a rozdílností.
Vedoucí práce: Iva Chvátalová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses