Vliv instore komunikace značek na nákupní chování spotřebitele - Děd, Tomáš; Čermáková, Elvíra; Volfová, Jitka, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem marketingové instore komunikace na nákupní chování spotřebitele. Cílem práce je zjistit, do jaké míry ovlivňuje komunikace v rámci druhotných umístění nákupní rozhodovací proces spotřebitele. Práce je zaměřena na spotřebitele obchodní společnosti Albert s.r.o.. Zvolené téma je řešeno pomocí pozorování, dotazníkového šetření a analýzy. Data jsou zpracována primárně pomocí aplikací Microsoft Forms a Microsoft Excel. Pro dotazování je použito online a také osobního ústního dotazování na konkrétní prodejně. V práci je poukázáno na konkrétní příklady instore komunikace z minulých měsíců. V rámci této závěrečné práce se podařilo dosáhnout uspokojivých výsledků. Provedeným výzkumem bylo zjištěno, jak konkrétní instore komponenty ovlivňují nákupní chování spotřebitele. Největším přínosem této práce bylo potvrzení domněnek o vlivu druhotných umístění v rámci prodejní jednotky. Hlavním zjištěním je, že druhotné umístění bez akční prodejní ceny není správné řešení. Výsledky této práce umožňují aplikovat nové poznatky do reálných případů z pracovního prostředí a optimalizovat financování marketingových nástrojů. Zejména pak zaměření se na komunikaci primárně v rámci standardní regálové pozice.
Vedoucí práce: Elvíra Čermáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: manažer obchodu [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses