Gamifikace a její využití v marketingu - Třeček, Jakub; Stříteský, Václav; Šimek, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá představením pojmu gamifikace a jejím využitím jako marketingového nástroje. Cílem této práce je vysvětlit pojem a obsah gamifikace a pomocí komparace úspěšných gamifikačních konceptů identifikovat jejich společné vlastnosti. Na základě výstupů komparace jsou formulována doporučení pro úspěšné využití gamifikace jako marketingového nástroje. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. Teoretická část představuje pojem gamifikace, zabývá se jejími přínosy, potenciálem pro marketingové využití a popisuje kroky k její implementaci. Praktická část se věnuje výběru, komparaci a následnému hledání souvislostí mezi jednotlivými gamifikačními koncepty. Ve výzkumné části bylo u každého konceptu zkoumáno devět parametrů, z nichž každý se skládal z jednotlivých kritérií. U konceptů byly následně hledány společné charakteristiky v definovaných kritériích, tyto výstupy byly zdrojem informací pro formulaci doporučení k úspěšnému implementování gamifikace.
Vedoucí práce: Václav Stříteský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses