Optimalizace vybraných procesů projektového řízení v IT společnosti - Mazanec, Štěpán (2019)
Diplomová práce se zabývá tématem optimalizace procesů řízení projektů v IT společnosti, který je založen na metodickém postupu zvyšování výkonnosti podniku na bázi potenciálu zlepšení. V úvodu práce jsou definovány výchozí pojmy metodiky a postupy pro detailní analýzu procesů. Aplikace metodického přístupu a detailní analýzy je realizována v rámci čtvrté kapitoly, na základě které jsou procesy popsány a je vypočítán reálný potenciál zlepšení jednotlivých klíčových aktivit. Dosažení úrovně reálného potenciálu zlepšení je podmíněno odstraněním limitů, bránících dosahování této úrovně výkonnosti, které jsou uvedeny v závěru čtvrté kapitoly. Za účelem odstranění identifikovaných limitů jsou v kapitole páté navrženy opatření v podobě realizace projektů a úkolů, pro které jsou uvedeny očekávané cíle, etapy a délky trvání navrhovaných opatření. V závěru práce je představen plán realizace všech opatření, vedoucích k odstranění limitů bránících dosahování výkonnosti podniku na úrovni reálného potenciálu zlepšení.