Vybrané aspekty maloobchodního trhu v konkrétní lokalitě hl. m. Prahy - Urbánek, Petr; Zeman, Jiří; Filipová, Alena, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Diplomová práce se zabývá charakteristikou potravinového maloobchodního trhu v konkrétní lokalitě města Prahy. V teoretické části jsou vysvětleny pojmy maloobchod a maloobchodní síť, dále jsou uvedeny různé druhy obchodních řetězců. V závěru teoretické části je definována metodologie územní analýzy. Praktická část je rozdělena na čtyři části – v první je charakterizovaná sledovaná lokalita v rámci hlavního města Prahy, a to po geografické, demografické a socioekonomické stránce. Ve druhé části jsou uvedeny závěry vlastního terénního kvantitativního výzkumu provedeného mezi zákazníky jednotlivých obchodních řetězců. Ve třetí části jsou zhodnoceny cenové hladiny retailů na základě sesbíraných aktuálních dat. Na závěr je provedena územní analýza a diskuze, zda je v dané lokalitě trh přesycen nebo naopak se zde vyskytuje prostor pro otevření nových prodejen.
Vedoucí práce: Jiří Zeman
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses