Nízkonákladové cestování jako současný trend cestovního ruchu - Hrubá, Kateřina; Herget, Jan; Němečková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Práce se zabývá nízkonákladovým cestováním jako aktuálním trendem. V teoretické části se klade důraz na představení nízkonákladového cestovního ruchu a na vysvětlení klíčových pojmů a souvisejících náležitostí. Pozornost je zaměřena především na letecké společnosti a sdílenou ekonomiku v oblasti ubytování a dopravy. Cílem práce je analýza chování nízkonákladových cestovatelů pomocí dotazníkového šetření. Dále je zjišťován vliv zavedení nízkonákladových letů na cestovní ruch v Praze a Pardubicích. Komparací objemu cestovního ruchu před zavedením a po rozšíření low-cost dopravců byla v případě Pardubic potvrzena hypotéza, že s nárůstem nabídky levných letenek se zvyšuje i objem cestovního ruchu v destinaci.
Vedoucí práce: Jan Herget
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses