NewSQL databáze - Stibor, Tomáš; Palovská, Helena, 1959-; Kučera, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Diplomová práce se zabývá prozkoumáním konceptu NewSQL databází, současně s porovnáním vybraných zástupců na trhu. Tato práce by měla informovat o tomto, nově se objevujícím konceptu databázových systémů, a také by měla sloužit jako podklad pro správný výběr databázového systému do reálného prostředí.V teoretické části je popsána historie vývoje databázových systémů, dále představen koncept NewSQL databází a charakteristika několika vybraných produktů. V praktické části jsou tyto vybrané produkty následně vzájemně porovnány pomocí vícekriteriálního rozhodování, a také jsou porovnány na základě rychlostních experimentů.
Vedoucí práce: Helena Palovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses