"Akviziční projekt v Polsku" - Kaňok, Radek; Zadražilová, Dana, 1958-; Zadražil, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Práce se zabývá analýzou polské vodárenské společnosti a jejího ocenění vedoucího k získání investiční hodnoty tohoto podniku pro zvažovaný akviziční projekt.Jsou zde obecně definovány různé metody ocenění podniků a motivy, které vedou společnosti k fúzím a akvizicím. Současně jsou zde uvedeny důvody proč bylo nakonec zvoleno kritérium čistě současné hodnoty pro finální ocenění v této práci.V praktické části je aplikován finanční model s predikcí volného cash-flow projektu na následujících 10 let, což představuje oceňovanou dobu. Závěr práce obsahuje doporučenou investiční hodnotu společnosti a případná opatření přijatá investorem v případě úspěšného akvizičního projektu.
Vedoucí práce: Dana Zadražilová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: manažer obchodu [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses