Zavádění bezpečnostní politiky ve výrobní firmě - Lokvenc, František; Čermák, Igor; Čelikovská, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Diplomová práce se zabývá bezpečnostní politikou ve výrobním podniku s ohledem na mezinárodní normy řady ISO/IEC 27000. Konkrétně se jedná o společnost, která dováží, balí a zpracovává koření. Tato práce by měla pomoci od současného, takřka neřízeného stavu bezpečnostní politiky společnosti, kde jsou ohroženy například důležité informace a data jako: receptury, know-how zpracovaní surovin, informace a komunikace s dodavateli, k lepšímu řízenému stavu. V teoretické části jsou představeny jednotlivé normy a jejich návaznosti, které budou sloužit jako podklad pro vyhotovení systému řízení bezpečnosti informací. V navazující praktické části práce, je provedena GAP analýza pro zjištění současného stavu bezpečnostní politiky ve společnosti, která je dále použita pro další část, kde je v konečné fázi navrhnuto konkrétní řešení zavedení bezpečnostní politiky informací a s tím související kroky.
Vedoucí práce: Igor Čermák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses