Metodika integrace dat do Google Analytics - Neufus, Marek (2019)
Tato diplomová práce vymezuje možnosti zpracování dat aplikací Google Analytics a navrhuje způsob napojení dat z podnikových systémů formou datové integrace. Proces integrace dat do Google Analytics je popsán metodikou, jež je hlavním výstupem diplomové práce. Formalizace navržené metodiky je zajištěna souladem s metodikou MMSP. Motivací pro tuto diplomovou práci je fakt, že v podnikových systémech se obecně nachází celá řada různorodých informací, které lze přiřadit relevantnímu uživateli webové aplikace zaznamenanému analytickým nástrojem Google Analytics. Takto propojená a obohacená data je možno následně zužitkovat pro podporu manažerského rozhodování, optimalizaci webového obsahu, či pro online marketingové aktivity v inzertním systému Google Ads formou přesnějšího cílení a personalizovanější inzerce.