Rezidenční nemovitosti a hypoteční trh v České republice - Krtilová, Pavla (2019)
Diplomová práce se věnuje analýze vývoje na trhu nemovitostí určených k bydlení a na trhu hypotečních úvěrů v České republice. Součástí práce je i rozbor reakce České národní banky a její makroobezřetnostní politiky na vývoj situace na těchto trzích. První kapitola práce vymezuje specifika trhu rezidenčních nemovitostí, účastníky trhu a především faktory, které determinují ceny těchto nemovitostí. Druhá kapitola práce definuje hypoteční úvěr a hypoteční trh. Věnuje se dopadům legislativních změn, státní podpoře bydlení a makroekonomickým faktorům, které hypoteční trh ovlivňují. Poslední část práce je zaměřena na analýzu makroobezřetnostní politiky České národní banky.