Rezidenční nemovitosti a hypoteční trh v České republice - Krtilová, Pavla; Blahová, Naďa, 1958-; Metrah, Samy; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práce se věnuje analýze vývoje na trhu nemovitostí určených k bydlení a na trhu hypotečních úvěrů v České republice. Součástí práce je i rozbor reakce České národní banky a její makroobezřetnostní politiky na vývoj situace na těchto trzích. První kapitola práce vymezuje specifika trhu rezidenčních nemovitostí, účastníky trhu a především faktory, které determinují ceny těchto nemovitostí. Druhá kapitola práce definuje hypoteční úvěr a hypoteční trh. Věnuje se dopadům legislativních změn, státní podpoře bydlení a makroekonomickým faktorům, které hypoteční trh ovlivňují. Poslední část práce je zaměřena na analýzu makroobezřetnostní politiky České národní banky.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses