Finanční analýza Walmark, a.s. - Nikolić, Neda (2019)
Cílem této bakalařské práce bylo provedení finanční analýzy akciové společnosti Walmark. Finanční analýza byla provedena pomocí zveřejněních účetních závěrek a výročních zprávách a hlavním zdrojem těchto dokumentů jsou databáze Albertina a databáze Amadeus. Tato práce byla rozdělena do dvou částí. V první části, jsem se zaměřila na teoretické popisování ukazatelů, které potom v praktické části byly výpočtené a okomentované. Pro lehčí interpretaci ukazatelů jsem použila tabulky a grafy, na kterých byly představeny výpočtené hodnoty. Vedle představení vypočtených výsledků společnosti Walmark, práce byla zaměřena i na porovnání finanční situace s konkurencí, která působí ve stejném odvětví. V závěru se může najít shrnutí celkové finanční analýzy a doporučení pro budoucí podnikání mateřské společnosti Walmark.