Zaměstnání 4.0 : vliv mobilních technologií na podobu práce - Hudcová, Michaela (2019)
Tato bakalářská práce se soustřeďuje na novodobý trend užívání mobilních telefonů, resp. smartphonů k rozsáhlejší formě komunikace, než je pouhé telefonování a to v konceptu Průmyslu 4.0. Cílem práce je vyhodnocení současné situace pracovního prostředí a to z hlediska možností, kladů a záporů využívání mobilních technologií pro pracovní komunikaci i v mimopracovní době. Data pro kvantitativní výzkum byla získána pomocí online dotazníkového šetření, které bylo zacíleno na zaměstnance.