Návrh a implementácia systému riadenia datovej kvality vo finančnej inštitúcii - Bartošová, Katarína; Maryška, Miloš; Jindra, Roman; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Cieľom tejto diplomovej práce je navrhnúť a implementovať systém riadenia dátovej kvality vo finančnej inštitúcii. Teoretická časť uvedie čitateľa do oblasti Dátových skladov a ich role v Business Intelligence. Kapitola popisuje základy v oblasti DWH, jeho budovania podľa rôznych typov architektúr a princípov prepojenia tabuliek. Významnou kapitolou je zoznámenie sa s jazykom SQL a T-SQL. Ďalšou témou teoretickej časti je Data Quality. Táto kapitola sa sústredí na popis Data Quality Managementu a samotné piliere a metriky dátovej kvality. V praktickej časti tejto práce je popísaný stav dátovej kvality spoločnosti pred implementáciou. Na týchto základoch je so znalosťami z teoretickej časti spolu s autorovými vlastnými znalosťami navrhnutý databázovo nezávislí návrh systému riadenia dátovej kvality. Návrh celkového systému začína návrhom oblastí kontrol a spôsobu ich fungovania. Nasleduje návrh dátového modelu a všetkých potrebných tabuliek spolu so systémom reportovania dátovej kvality. Tento návrh je následne testovaný a implementovaný do databázového prostredia finančnej spoločnosti. Záver tejto diplomovej práce popisuje stav splnenia cieľov definovaných na začiatku a možnosti ďalšieho rozvoja daného systému.
Vedoucí práce: Miloš Maryška
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses