Analýza nástrojov pre podporu plánovania projektov v start-up spoločnostiach - Štefániková, Victoria (2019)
Diplomová práca sa zaoberá analýzou nástrojov pre podporu plánovania projektov v start-up spoločnostiach.Cieľom teoretickej časti práce je priblížiť problematiku plánovania projektov v spoločnosti, jej nevyhnutnosť a analýzu štandardov a potrebnej certifikácie. Dôraz je taktiež kladený na prepojenie zmienenej tematiky a začínajúcich, tzv. start-up spoločností.Praktická časť je rozdelená do troch častí. Cieľom prvej časti je analýza voľne dostupných a komerčných nástrojov pre podporu plánovania projektov pre začínajúce start-up spoločnosti.Druhá časť praktickej časti je venovaná dotazníkovému šetreniu, ktorý sa zameriava na zistenie obľúbenosti nástrojov využívajúcich v existujúcich startup spoločnostiach.Tretia časť praktickej časti je prípadová štúdia, ktorej cieľom je výber najvhodnejšieho nástroja pre podporu plánovania projektov v existujúcej startup spoločnosti na základe stanovených parametrov a požiadaviek.Diplomová práca slúži ako vodítko pre spoločnosti zvažujúce využitie služby nástroja pre projektové plánovanie. Podrobná subjektívna analýza nástrojov doplená o výsledky prieskumu môže napomôcť začínajúcemu podnikateľskému subjektu vybrať si správne riešenie pre pokrytie potrieb projektového manažmentu.