Návrh databázového modelu serverové infrastruktury pro nadnárodní korporaci - Faist, Vojtěch (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem databázového modelu serverové infrastruktury pro nadnárodní korporaci. Hlavním cílem práce je vytvoření konceptuálního a fyzického databázového modelu, ve kterých jsou obsaženy všechny potřebné informace, které se v daném odvětví evidují. Databáze je navržena na základě vědomostí získaných skrze absolvování předmětů na Vysoké škole ekonomické v Praze, konzultací s profesory a vlastních pracovních zkušeností v nadnárodních korporátech. V teoretické části jsou vysvětleny pojmy nezbytné pro pochopení práce, v praktické části je poté metodika využita ke komplexnímu návrhu samotné databáze. Databáze je navržena v programu PowerDesigner od společnosti Sybase, samotný SQL kód je poté vygenerován v databázovém systému MySQL. Předpokládaným přínosem je přehledná evidence všech potřebných informací o serverové infrastruktuře libovolné společnosti na jednom místě. Dále je to usnadnění a zefektivnění správy dat současně s vyvarováním se nekonzistence či redundance.