Využití frameworku ASP.NET Core Razor Components a metodiky MMSP pro tvorbu webových aplikací - Budař, Jan; Buchalcevová, Alena, 1958-; Vencovský, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Diplomová práce se zabývá vývojem moderních webových aplikací typu SPA (Single Page Application) v nově představeném frameworku ASP.NET Core Razor Components. K vytváření SPA se v současné době používají různé knihovny a frameworky založené výhradně na JavaScriptu, jehož použití a znalost je tak pro webové vývojáře nezbytná. Tuto situaci by mohl ASP.NET Core Razor Components do budoucna změnit, neboť přináší možnost tvorby SPA založených na platformě .NET s využitím programovacího jazyka C#. Tato práce si klade za cíl webový framework ASP.NET Core Razor Components komplexně popsat a následně pro vývoj aplikací v tomto frameworku rozšířit a modifikovat metodiku MMSP. Navržená metodika je poté ověřena na vývoji blogovací aplikace. Úvodní část práce rozebírá současný přístup k vývoji webových aplikací, vysvětluje jeho podstatu a poskytuje přehled nejčastěji používaných JavaScriptových knihoven a frameworků. V následující kapitole je rozebrána platforma ASP.NET Core, včetně její historie, architektury nebo aktuálně dostupných technologií. Zároveň je nastíněn její potenciální vývoj do budoucna. Čtvrtá kapitola komplexně představuje framework ASP.NET Core Razor Components a veškeré jeho důležité prvky. Pro vývoj v tomto frameworku je následně navrhnuta modifikovaná metodika MMSP, jejíž použití je ověřeno na vývoji blogovací aplikace. Práce pokrývá životní cyklus aplikace od jejího návrhu až po nasazení na server, čímž poskytuje komplexní přehled o vývoji ve frameworku ASP.NET Core Razor Components.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses