Vývoj aplikace s využitím frameworku Vaadin - Galaš, David (2019)
Diplomová práce je zaměřena na zmapování možností frameworku Vaadin pro komunikaci s REST API a zpracování získaných dat. Schopnosti frameworku jsou ověřeny získáním zdrojových dat z vybraných veřejných REST API a jejich následným vizuálním zpracováním v rámci vyvinuté ukázkové aplikace. Teoretická část práce vymezuje jednotlivé komponenty Vaadinu, které jsou využity pro získání příslušných dat, a dále popisuje aspekty a parametry zvolených veřejných REST API. V analytické části práce je provedena kompletní analýza ukázkové aplikace, která v rámci práce slouží k praktickému ověření zkoumaných vlastností frameworku Vaadin. Analýza zahrnuje specifikaci funkčních a nefunkčních požadavků na aplikaci, souvisejících případů užití, globální a detailní architekturu ukázkové aplikace, testovací případy a také akceptační kritéria. Praktickou část představuje samotný vývoj ukázkové aplikace s využitím jazyka Java a související konfigurace aplikačního serveru. Daná aplikace je vyvinuta na základě provedené analýzy, přičemž pro komunikaci s vybranými REST API a následné zpracování získaných dat využívá poznatky z teoretické části práce. Závěr práce následně shrnuje získané poznatky z oblasti využití frameworku Vaadin, určuje, jak byly splněny jednotlivé stanovené dílčí cíle práce a nastiňuje možnosti budoucího využití této práce.