Přechod z on-premise do cloud Business Intelligence řešení ve vybrané společnosti. - Rabushko, Valeriya; Pour, Jan; Šedivá, Zuzana, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Hlavním cílem této diplomové práce je popis procesu přechodu z on-premise do cloud Business Intelligence (BI) řešení ve společnosti SAP. Pro kompletní porozumění veškerých vazeb v procesu a využitých technologií je nejprve nutné načerpat teoretické znalosti v oblasti BI, a to jak u cloudu, tak i u on-premise.Teoretická část popisuje produkty společnosti SAP v oblasti BI, které jsou představené na trhu a využívají se interně. V práci jsou popsané jako produkty s využitím technologie on-premise, tak i cloudu.Praktická část této diplomové práce se věnuje popisu procesu přechodu z on-premise BI aplikace do cloudu ve společnosti SAP na příkladu vybraného řešení. Praktická část také zahrnuje popis použitých metodik a doporučení pro implementaci procesu přechodu. Všechny hlavní i vedlejší cíle stanovené na začátku této práce byly dosaženy. Hlavní přínos práce spočívá ve spojení poznatků technologií a architektur produktů SAP BI a praktických zkušenosti v procesu přechodu ve společnosti SAP, které je možné aplikovat jako rámec nebo vodítko pro využití v jiných společnostech.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses