Možnosti využití sociálních sítí na kapitálových trzích - Kůrka, Jan (2019)
Tato diplomová práce se zabývá využitím sociálních sítí pro subjekty vystupující nakapitálovém trhu. Cílem práce je analýza současného využití sociálních sítí největšímisvětovými investičními společnostmi a na základě této analýzy sestavení sady doporučení proefektivnější prezentaci a působení společností na sociálních sítích.V teoretické části práce je nejprve představen kapitálový trh, jeho členění, investiční nástroje, a subjekty vystupující na kapitálovém trhu. Dále jsou představeny nejpopulárnější sociální sítě dneška a jejich možnosti využití pro investiční společnosti. V závěru teoretické práce jsou představeny nástroje pro monitoring a analýzu sociálních sítí.V praktické části práce je pak provedena analýza současného využití sociálních sítí vybranýmiinvestičními společnostmi. Na základě zjištěných výsledků je pak sestavena sada doporučenípro efektivní využití sociálních sítí.