Možnosti využití sociálních sítí na kapitálových trzích - Kůrka, Jan; Molnár, Zdeněk, 1939-; Bruckner, Tomáš, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Tato diplomová práce se zabývá využitím sociálních sítí pro subjekty vystupující nakapitálovém trhu. Cílem práce je analýza současného využití sociálních sítí největšímisvětovými investičními společnostmi a na základě této analýzy sestavení sady doporučení proefektivnější prezentaci a působení společností na sociálních sítích.V teoretické části práce je nejprve představen kapitálový trh, jeho členění, investiční nástroje, a subjekty vystupující na kapitálovém trhu. Dále jsou představeny nejpopulárnější sociální sítě dneška a jejich možnosti využití pro investiční společnosti. V závěru teoretické práce jsou představeny nástroje pro monitoring a analýzu sociálních sítí.V praktické části práce je pak provedena analýza současného využití sociálních sítí vybranýmiinvestičními společnostmi. Na základě zjištěných výsledků je pak sestavena sada doporučenípro efektivní využití sociálních sítí.
Vedoucí práce: Zdeněk Molnár
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses